Saturday, March 17, 2007

Color me beautiful, part II


This is the bag full of hot steam and yarn after the heating.

Kuva mikrokuumennuksen jälkeen; paistopussi täynnä kuumaa etikkahöyryä.I also tryed to dye two cotton shopping bags. The other one looks like I killed a clown and the other one is nice and green. You can also see all the necessary chemicals needed for the project... the chocolate and the lovely italian Sambuca.

Jämäliuoksella kokeilin värjätä kaksi täyspuuvillaista ostoskassia, toisen kirjavaksi ja toisen kauniin vihreäksi. Pöydällä välttämättömimmät kemikaalit: teobromiinia ja etanolia...


Drying in the bathroom: a multicolored shopping bag, a very lightly pinkish shopping bag (what happened to the green?!) and the yarns. And a nice selection of un-paired socks that belong to my roommies.

Kylppärissä roikkuu kuivumassa paitsi parittomien sukkien kokoelma, niin myös lankavyyhdit ja ostoskassit, joista toinen mystisesti kadotti kaiken vihreän värinsä ja jäi lievän vaaleanpunaiseksi. Toinen sentään säilytti kirjavuutensa, vaikka vähän haalistuikin.


And the finished product: lovely yarns! I like the colors, altough the yellow isn't showing that much. But the green and blue are nice and the red is almost purple. It was fun and easy. :)

Valmis tuote: Ihanan värisiä lankoja. Keltaiset kohdat näkyvät vain auringossa, mutta vihreä ja sininen onnistuivat hyvin. Punainen on miltei viininpunaista. Paljon kauniimpia kuin alkuperäinen harmaa. Kokeilu onnistui hyvin, värjääminen ei ollut ollenkaan vaikeaa, kun ei hae säntillistä lopputulosta värilastu kädessä.


3 comments:

 1. Hei, jos värjäsit tosiaan elintarvikeväreillä, niin ne eivät tartu kuin proteiinipohjaisiin kuituihin (eli lähinnä villa, silkkiin jonkin verran). Jonkinlaista sävyä puuvillaan voi saada, mutta ei mitään kirkkaita värejä.

  Villalangat on sulla TOSI vahvan ja lämpöisen värisiä, sulla oli harmaa se langan alkuperäinen väri?

  ReplyDelete
 2. Arvaa mitä tekis mieli sanoa? Mutku ne on, ihan oikeasti. :)

  ReplyDelete
 3. No olisihan tuo proteiinijuttu pitänyt muistaa. Toinen kassi on tosiaan haalean värikäs, kuin klovnimurhan jäljiltä. Toivottavasti se ei peseydy ihan puhtaaksi jatkossakaan.

  Pohjaväri oli tosiaan ihana vaaleanharmaa.

  ReplyDelete